← Menu Zavřít →
TurboCAD CZ
TurboCAD a PDF
TurboCAD + Symbols
TurboCAD MAC CZ
ViaCAD a další CAD
DAEX DESIGN CZ
DAEX OPTIMALIZÁTOR CZ
Propojení na CNC, Pily, Pohodu...
TurboFLOORPLAN CZ
CAD-CAM
CNC-LASER-OPTIMALIZACE
OPTIMALIZACE pro PILY
Plug-iny pro TurboCAD
Symboly a materiály
Doplňky pro CAD
Moduly pro DAEX
Výuková videa
Mobil Apps
POHODA Ekonomika
Turbo Projekt
Další programy
Zkušební verze
2D kreslení
3D modelování
Vizualizace
Animace
Pro MAC
Virtuální realita
Symboly dle norem
PDF řešení
Stavební projekty
TZB - HVAC
Elektrotechnika
Modelace terénu
Liniové stavby
Návrhář Domu a Interiéru
Návrhář Zahrady
APP pro mobil a tablet
Konstrukce
Průmyslový Design
Symboly dle norem
3D tisk
Návrh interiéru a nábytku
Výroba
Propojení studií s výrobou
Propojení výroby se zákazníky
CAM
Optimalizace plošných prvků
Optimalizace délkových prvků
Nesting Centra
Řešení
CAD vizualizace
Produkty
Další programy a plug-iny - ikona
Další programy a plug-iny
Zkušební verze

Výpočetní technika uplatňovaná v tvorbě designu nábytku

Zkušenosti z praxe – program v rukou profesionálů. Kvalitní prezentace návrhů nábytku a interiéru je cestou k obchodnímu úspěchu. Na trhu nábytku a interiérů patří kvalita grafického zpracování nabídky ke klíčovým atributům úspěchu. Každý nabízený nábytkářský produkt ozdobí a dobře prodá kvalitní vizualizace, přehledně a kultivovaně zpracovaná cenová nabídka.

V naší společnosti ŠPINAR – software se snažíme pro naše zákazníky připravit nástroje DAEX s grafickým motorem TurboCAD, aby mohli své nabídky předkládat svým uživatelům rychle, kvalitně a informace z obchodu měly návaznost na výrobu a strojní zařízení (optimalizace nářezových plánů pro pily, čárové kódy s programy pro CNC, nesting, operace pro jednotlivá pracoviště, návaznosti na sklady a účetní programy…). Cílem programového řešení DAEX je uživatelům zjednodušit a zautomatizovat rutinní a méně kreativní část jejich práce, aby nemuseli přepisovat již jednou definovaná data a tím se snížila chybovost a zvýšila rychlost předání informací v celém náročném obchodním a výrobním procesu a navíc celá technologie nevyžadovala vysoké pořizovací a udržovací náklady. Řadu technických informací k uvedeným programům lze získat na internetu www.daex.cz a proto jsem rád, že pan Marián Jurčák, jako jeden z našich dlouholetých uživatelů a partnerů, si našel čas a podělil se s Vámi o své zkušenosti z praxe s využíváním našich programů ve společnosti INVENT dizajn s.r.o. /Ing. Milan Špinar/

2010 04 e1596093852809 - Výpočetní technika uplatňovaná v tvorbě designu nábytku

Otázka na uživatele (dále OU): Můžete
nám představit Vaši firmu:

Marián Jurčák (dále MJ): Společnost INVENT dizajn se zaměřuje na kompletní dodávky kancelářských interiérů, jednacích místností, vstupních hal a recepcí. Hlavním zaměřením je dodávka kancelářského nábytku a kancelářského sezení.

Na trhu působíme od roku 2003. Už od počátku jsme při naší práci, kde klientovi nabízíme komplexní služby od zaměření, návrhu a rozmístění nábytku v interiéru, přes vizualizaci a montáž byli nuceni přemýšlet nad vhodným programem pro zpracování našich návrhů. Naše požadavky byly velmi náročné, protože jsme v té době tvořili množství řešení na míru pro naše klienty, takže naše potřeba byla ne pouze něco navrhnout, ale také odprezentovat a následně zpracovat technickou dokumentaci pro výrobu převážně atypického nábytku.

2010 03 - Výpočetní technika uplatňovaná v tvorbě designu nábytku
spinar software clanek zpracovani dreva - Výpočetní technika uplatňovaná v tvorbě designu nábytku

OU: Proč jste si vybral právě program od společnosti ŠPINAR – software?

MJ: Při výběru vhodného programu jsme požadovali spolehlivý CAD program s kvalitní vizualizací a hlavně to, abychom v něm mohli pracovat od návrhu přes vizualizaci až po následné zpracování výrobní dokumentace. Vyzkoušeli jsme několik řešení, ale ani jeden program nám v té době nenabízel „ALL-IN-ONE“.

TurboCAD v sobě spojoval CAD i kvalitní vizualizaci, což bylo pro nás velké plus a nadstavba DAEX nabízela některé nástroje zaměřené pro jednodušší tvorbu nábytku a interiérů. Po otestování byla naše volba jasná, jelikož nám odpadla nutnost používat více programů pro naše návrhy a vše jsme byli schopni řešit v jednom programu.

OU: Považujete finanční investici a čas do zvládnutí programu za rychle návratnou?

MJ: Počáteční investice do programového vybavení je velmi rychle návratná, protože šetří čas. Ve srovnání s řešením, kdy jsme byli nuceni používat dva nebo více programů, poskytuje použití programu TurboCAD s příslušnými nadstavbami a knihovnami nejen vysoký komfort, ale hlavně zvyšuje produktivitu, což se nám časem potvrdilo, že výběr programů od firmy ŠPINAR – software byla správná volba. Hlavně, když uvážíme, že momentálně v převážné míře používáme při navrhování i hodně typových prvků nábytku a pomocí správně zvolených postupů, šablon a symbolů je produktivita vysoká. Návratnost investice je proto opravdu rychlá.

image 004 - Výpočetní technika uplatňovaná v tvorbě designu nábytku
2010 01 - Výpočetní technika uplatňovaná v tvorbě designu nábytku

OU: Jaké typy návrhů v programu TurboCAD/DAEX zpracováváte?

MJ: To závisí na konkrétní zakázce nebo požadavku klienta. Nejčastěji se jedná o 2D půdorysné zpracování interiérů s následným generováním perspektivních 3D čárových pohledů, u náročnějších projektů také vizualizace. Po odsouhlasení klienta je to i výrobní dokumentace, takže detailní rozkreslení produktů v pohledech a řezech, kde program nabízí i generování těchto funkcí, což zkracuje čas potřebný k přípravě této dokumentace.

OU: Čeho si na programech TurboCAD/DAEX nejvíce při své práci ceníte?

MJ: Možnost úpravy a přizpůsobení si programu dle vlastní potřeby pomocí různých šablon, symbolů, funkcí a nastavení. Tím se práce v programu stává rychlá a pohodlná a to nám dává prostor mít nad projekty lepší kontrolu. Rovněž následná úprava nebo změna v projektu je snadná a nenáročná.

OU: S jakými problémy jste se při zavádění programu museli vypořádat?

MJ: Samozřejmě každý program má svoje uživatelské prostředí a určité postupy, které je potřebné zpočátku překonat a zorientovat se v nich. Následně je práce každým dnem jednodušší. Obávali jsme se také nekompatibility dat starších projektů, nicméně TurboCAD zvládá otevřít množství rozličných formátů i z jiných CAD programů. To je rovněž jedna z jeho velkých výhod, protože je možné spolupracovat i s firmami, které využívají jiné CAD systémy.

OU: Co byste doporučil našim čtenářům při zavádění a výběru programů pro dřevařský obor?

Každé řešení nebo program na trhu nabízí určité možnosti, funkce, výhody a nevýhody. Většinou je to otázka poměru mezi nimi a cenou celého řešení. Je určitě nutné stanovit si hlavní požadavky, které musí program splňovat. TurboCAD je skvělé CAD řešení, navíc s možností vytváření kvalitních vizualizací.

Společně s programem DAEX nabízí produktivní a jednoduchou práci pro vytváření rychlých návrhů, cenových rozpočtů až po výrobní dokumentaci, případně podklady pro CNC obrábění pily a stoje. To vše za přijatelnou cenu. Navíc prostředí programu lze uživatelem měnit a přizpůsobit si jej dle jeho vlastním požadavkům včetně rychlých klávesových zkratek. /Marian Jurčák/

Závěrem:

Program DAEX jako nadstavba programu TurboCAD se prodává v tisícovkách licencí v české, anglické, španělské a německé lokalizaci a je jedním z mála českých specializovaných programů vyvíjených pro nábytkářský obor. Mezi největší výhody programu DAEX patří jeho kvalitní grafika založená na programu TurboCAD, který se prodává v miliónech licencí na světovém trhu a propracovaná provázanost mezi 3D modelem, výrobní výkresovou dokumentací, montážními návody a výstupy pro cenotvorbu, obchodem (nabídky/objednávky/sklady) a výrobou. Součástí programu DAEX je i výrobní modul, který plynule navazuje na obchodní data a umožňuje export vhodných formátů dat do pil a CNC. DAEX díky dobrému poměru výkon/cena, patří mezi nejrozšířenější programy na našem trhu a postupně se uplatňuje i v zahraničí, zejména v USA, Jižní Americe, Austrálii, JAR a Evropě.
/ Ing. Milan Špinar /

Marian Jurcak 3n 576x1024 - Výpočetní technika uplatňovaná v tvorbě designu nábytku

Přihlásit

Nový účet

Heslo bude odesláno na Vaši e-mailovou adresu

Vaše osobní údaje budou použity ke zvýšení spokojenosti po celou dobu procházení tohoto webu, ke správě přístupu do vašeho účtu a k dalším účelům popsaným na stránce ochrana osobních údajů.