← Menu Zavřít →
TurboCAD CZ
TurboCAD a PDF
TurboCAD + Symbols
TurboCAD MAC CZ
ViaCAD a další CAD
DAEX DESIGN CZ
DAEX OPTIMALIZÁTOR CZ
Propojení na CNC, Pily, Pohodu...
TurboFLOORPLAN CZ
CAD-CAM
CNC-LASER-OPTIMALIZACE
OPTIMALIZACE pro PILY
Plug-iny pro TurboCAD
Symboly a materiály
Doplňky pro CAD
Moduly pro DAEX
Výuková videa
Mobil Apps
POHODA Ekonomika
Turbo Projekt
Další programy
Zkušební verze
2D kreslení
3D modelování
Vizualizace
Animace
Pro MAC
Virtuální realita
Symboly dle norem
PDF řešení
Stavební projekty
TZB - HVAC
Elektrotechnika
Modelace terénu
Liniové stavby
Návrhář Domu a Interiéru
Návrhář Zahrady
APP pro mobil a tablet
Konstrukce
Průmyslový Design
Symboly dle norem
3D tisk
Návrh interiéru a nábytku
Výroba
Propojení studií s výrobou
Propojení výroby se zákazníky
CAM
Optimalizace plošných prvků
Optimalizace délkových prvků
Nesting Centra
Řešení
CAD vizualizace
Produkty
Další programy a plug-iny - ikona
Další programy a plug-iny

Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda – TurboCAD v praxi

svoboda recepce - Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda - TurboCAD v praxi

Návrh recepce

Naše firma se zabývá výrobou sériového nábytku, především kancelářského a bytového, více než 50 let. Pro naše zákazníky vyrábíme libovolný atyp ze sériové produkce, avšak stále více vyrábíme i interiéry přímo na míru. Naše vybavení a nábytek naleznete v hotelích, restauracích, bankách, ale i na velvyslanectvích po celém světě.
Vzhledem k tomu, že stále více našich zákazníků požaduje interiér přizpůsobit svým požadavkům, přistupujeme k jednotlivým zakázkám, vzhledem k technické přípravě výroby, individuálně. Dnes, v době obchodních řetězců a levného nábytku z různých koutů světa, jsme připraveni nabídnout to, na co velkovýrobci nejsou schopni zareagovat – jakýkoliv atyp dle specifikace zákazníka i při jednom kusu výrobku.

Pro naši přípravu výroby jsme používali softwarové vybavení, které nám neumožňovalo zpracovat všechny informace o zakázce rychle a na profesionální úrovni. Po důkladném průzkumu trhu, při kterém jsme hledali systém, který by pro nás byl cenově dostupný, rychle naučitelný a schopný zpracovat jakýkoliv detail pro výrobu, jsme se rozhodli pro software TurboCAD firmy ŠPINAR – software s.r.o.

svoboda recepce front - Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda - TurboCAD v praxi

Návrh recepce

svoboda 2 - Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda - TurboCAD v praxi

Realizace

V současné době vlastníme několik licencí produktů TurboCAD. Pracujeme i v systému DAEX, pomocí kterého lze generovat veškeré materiálové změny a změny rozměrů, a který je schopen do výrobního procesu poskytnout veškeré nutné podklady jako jsou: kusovníky, optimalizace nářezových plánů, informace o výrobních postupech s možností propojení na strojní zařízení např. pilu. Při zpracování předvýrobní dokumentace u sériově vyráběného nábytku se pro nás nové technologie staly rutinním nástrojem. Nejvíce si produktů TurbCAD ceníme pro jejich schopnosti zpracovat sebemenší detail projektu při zakázkové výrobě. Umožňuje nám kvalifikovaně komunikovat jak s investorem, tak i s projektanty, a to především svojí kompatibilitou k ostatním systémům. Díky novým verzím TurboCADu jsme schopni aktivně reagovat na vývoj ostatních výrobců CAD programů a zpracovávat data od našich partnerů, architektů, návrhářů atd.

V tomto konkrétním případě jsme dostali podklady od architektonické kanceláře. V zadání bylo zhotovení recepce. Recepční pult, v půdorysu elipsy, je dřevěný s prvky plexiskla, které jsou prosvícené LED diodovými pásky. Dle podkladů zadavatele jsme zvolili „suchou“ žebrovou konstrukci tak, aby se jednotlivá žebra střídala s výsečí elipsy. Konstrukce musí být rozebíratelná (aby byl přístup k LED diodám, popř. pro výměnu žeber z plexiskla) a přitom pevná. Proto jsme zvolili variantu spojení jednotlivých bloků ocelovými táhly.

svoboda 3 - Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda - TurboCAD v praxi

Realizace

svoboda rez - Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda - TurboCAD v praxi
svoboda recepce pudo - Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda - TurboCAD v praxi

Návrh a podklady pro výrobu

Díky nástrojům TurboCADu bylo vytvoření 3D modelu recepce „hračkou“. Základem bylo vytvoření řezu pultu a centrální elipsy, po které řez obíhá. Tato technologie se nazývá „Profil podél cesty“. Vytvoření výkresu a podkladů pro výrobu už byly pouze otázkou vykótování jednotlivých dílců pro výrobu a NC zařízení.

Po vzájemných konzultacích, při kterých jsme si datově vyměňovali informace o projektu, jsme velice snadno připravili podklady pro NC vrtací a frézovací centrum. Přestože jsme si některá opracování nechali zpracovat subdodavatelsky, neměli jsme díky TurboCADu žádný problém. Připravili jsme data jak ve formátech DWG, ale i SAT-obsahoval 3D těleso včetně vrtání a frézování.

svoboda 4 - Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda - TurboCAD v praxi

Realizace

svoboda 1 - Zkušenosti uživatele: Petr Svoboda - TurboCAD v praxi

Realizace

Výsledkem bylo bezchybné opracování polotovarů a konečná montáž spočívala v sestavení „stavebnice“. A to i přesto, že všechny části pultu byly vyrobeny několika dodavateli, a měli jsme je pohromadě až v den montáže. Všechny tvary, geometricky vycházejí z elipsy nebo její části, byly vyrobeny dle zadání a precizně, všechna spojení a návaznosti pasovaly perfektně. Dílce jsou na sebe vrstvené a jednotlivé bloky jsou spojeny v jeden celek, a opět vše navazuje bez závad.
Díky tomu, že máme TurboCAD a umíme využít jeho předností, se nám tento, na první pohled složitý návrh architektů, podařilo zvládnout k naprosté spokojenosti objednavatele.

Přihlásit

Nový účet

Heslo bude odesláno na Vaši e-mailovou adresu

Vaše osobní údaje budou použity ke zvýšení spokojenosti po celou dobu procházení tohoto webu, ke správě přístupu do vašeho účtu a k dalším účelům popsaným na stránce ochrana osobních údajů.