← Menu Zavřít →
TurboCAD CZ
TurboCAD a PDF
TurboCAD + Symbols
TurboCAD MAC CZ
ViaCAD a další CAD
DAEX DESIGN CZ
DAEX OPTIMALIZÁTOR CZ
Propojení na CNC, Pily, Pohodu...
TurboFLOORPLAN CZ
CAD-CAM
CNC-LASER-OPTIMALIZACE
OPTIMALIZACE pro PILY
Plug-iny pro TurboCAD
Symboly a materiály
Doplňky pro CAD
Moduly pro DAEX
Výuková videa
Mobil Apps
POHODA Ekonomika
Turbo Projekt
Další programy
Zkušební verze
2D kreslení
3D modelování
Vizualizace
Animace
Pro MAC
Virtuální realita
Symboly dle norem
PDF řešení
Stavební projekty
TZB - HVAC
Elektrotechnika
Modelace terénu
Liniové stavby
Návrhář Domu a Interiéru
Návrhář Zahrady
APP pro mobil a tablet
Konstrukce
Průmyslový Design
Symboly dle norem
3D tisk
Návrh interiéru a nábytku
Výroba
Propojení studií s výrobou
Propojení výroby se zákazníky
CAM
Optimalizace plošných prvků
Optimalizace délkových prvků
Nesting Centra
Řešení
CAD vizualizace
Produkty
Další programy a plug-iny - ikona
Další programy a plug-iny

Zkušenosti uživatele: Richard Fux

Naše firma Koželuha-Český Truhlář s.r.o. si v červnu roku 2004 nezvolila opravdu snadný cíl. Dodat náročnou stavbu do Paláce Karlín v Praze a vyhovět náročným estetickým požadavkům architekta. V zářijových dnech roku 2004 jsme si konečně mohli gratulovat, že se dílo povedlo a mohlo být předáno. Co tomu předcházelo?

kozeluha1 - Zkušenosti uživatele: Richard Fux
kozeluha2 - Zkušenosti uživatele: Richard Fux

Na začátku se zeptal šéf svého jediného projektanta ve firmě, zda li dokáže zkonstruovat vlnu tvořenou obecnými zakřivenými plochami. Tento souhlasil a tak dostal na své záda velké břímě. Naštěstí byl projektant vyzbrojen programem TurboCad Profesional 9, který se výborně pro konstrukci prostorových objektů osvědčil. Že se tělesa, z kterých se vlna skládá opravdu jen vzdáleně podobají základním geometrickým primitivům, pochopili postupně všichni. Ale jak rozkreslit tuto stavbu detailně do výrobních výkresů? Na dumání nebyl čas.

Vzorek vlny byl již schválen objednavatelem stavby a tak nyní bylo třeba do 14 dní vypracovat projektovou dokumentaci vlny 19 m dlouhé, 6m široké a 3m vysoké tvaru připomínající mořskou vlnu. Bylo jasné, že je jediná cesta jak splnit termín předání projektu- spolupracovat s dalšími konstruktéry. Naštěstí TurboCAD Profesional je schopen snadno předávat data i s jinými CADy. A tak odevzdával den před lhůtou projektant požadovaných 30 výkresů objednavateli stavby.

kozeluha5 - Zkušenosti uživatele: Richard Fux
kozeluha3 - Zkušenosti uživatele: Richard Fux

Vše však nyní mělo teprve začít. Celá vlna je vyrobena z 200 kusů překližkových zahnutých žeber a 900 kusů rovných žeber. Pro takové množství a pro potřebnou přesnost opracování žeber, bylo zvoleno řezání vodním paprskem. Naštěstí TurboCad Prof. všech 200 křivek pomohl dodat pro řezací stroj správně. No dobře. Jedno žebro bylo chybné..

Největší napětí zavládlo při potahování vlny překližkou v místě všemi přezdívané jako vrtule. Když se nám podaří dostat se přes vrtuli, mělo by se vše již povést, řekl tehdy projektant. A stalo se.
Co říct závěrem? S TurboCADem Profesional jde vemi dobře vytvářet v 3D prostoru obecné tvary ploch. Tělesa lze s výhodou vytvářet pomocí funkce lofting. V praxi vznikla v truhlářské i stavební oblasti jedinečná stavba.

kozeluha6 - Zkušenosti uživatele: Richard Fux

firma Koželuha-Český Truhlář s.r.o.

Přihlásit

Nový účet

Heslo bude odesláno na Vaši e-mailovou adresu

Vaše osobní údaje budou použity ke zvýšení spokojenosti po celou dobu procházení tohoto webu, ke správě přístupu do vašeho účtu a k dalším účelům popsaným na stránce ochrana osobních údajů.