Studentské projekty 2023/2024

Veřejná soutěž studentských prací v programu TurboCAD pro Českou a Slovenskou republiku

Soutěžní projekt v programu TurboCAD

Čtrnáctý ročník soutěže

STUDENTSKÉ PROJEKTY 2023/2024 – pořádané společností ŠPINAR – software s.r.o.


Veřejná soutěž studentských prací v programu TurboCAD pro Českou a Slovenskou republiku.

Oceněné projekty

Hlavní ceny

(kategorie dřevaři, stavaři a strojaři)

Patrik Vlček
Patrik Vlček

1. Nejlepší umístění a celkové prvenství v soutěži Studentských projektů 2023 / 2024 získal stavební a dřevařský projekt studenta Patrika Vlčka ze Střední školy stavební a dřevozpracující, Ostrava – Zábřeh.

Martin Kocanda
Martin Kocanda
Michal Triebel
Michal Triebel

2. Druhé místo v celkovém hodnocení získal student Martin Kocanda ze Střední školy dopravy a obchodu a služeb v Moravském Krumlově a student Michal Treibel ze Stredné odborné školy sv. Jozefa Robotníka v Žilině.

Martina Jehlářová
Martina Jehlářová
Jakub Dobrovič
Jakub Dobrovič

3. Třetí místo v celkovém hodnocení získaly dva nábytkářské projekty (v kategorii nábytku první místo) studentka Martina Jehlářová ze Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem a student Jakub Dobrovič ze Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové.


Speciální kategorie pro nábytek a interiéry

Jana Hrdinová
Jana Hrdinová

Druhé místo v kategorii nábytku a interiérů získal projekt Jany Hrdinové (v celkovém hodnocení se umístila na čtvrté příčce) ze Středí školy řemeslné v Jaroměři.

Zuzana Filipi
Zuzana Filipi

Třetí místo v kategorii nábytku a interiérů získal projekt studenta (v celkovém hodnocení se umístil na páté příčce) se umístila studentka Zuzana Filipi ze Střední odborné školy stavebních řemesel Brno – Bosonohy.


Hodnocení škol

Nejúspěšnější školou v soutěži studentských projektů se stala Střední škola nábytkářská a obchodní Bystřice pod Hostýnem.

Tereza Zapletalová

Tereza Zapletalová

Ukázka projetu studentky Zapletalové (ze Střední školy nábytkářské a obchodní – Bystřice pod Hostýnem), jejíž projekt porota vyhodnotila jako jeden z nejúspěšnějších s ohledem na design a zpracování.

autoři: Kožinová – Srncová – Hrčková
autoři: Kožinová – Srncová – Hrčková

Nejúspěšnějším nováčkem v celkovém hodnocení soutěže Studentských projektů 2023 / 2024 ze Slovenské republiky byla Súkromná škola umeleckého priemyslu v Nitre.

autoři: Koštíř – Černík – Krutský – Peleška – Siblík
autoři: Koštíř – Černík – Krutský – Peleška – Siblík

Nejúspěšnější škola v počtu finalistů v soutěži Studentských projektů 2023 / 2024 z byla Střední odborná škola a vyšší odborná škola umělecká a řemeslná – Nový Zlíchov Praha

Čtrnáctý ročník Studentské projekty 2023 / 2024 v programu TurboCAD přinesl větší počet přihlášených škol a projektů oproti poslednímu ročníku 2021 / 2022. Celkem se do soutěže přihlásilo 17 škol z České a Slovenské republiky, kde každá měla v soutěži 2 až 5 studentů s pěknými projekty. Po splnění podmínek soutěže se do finále dostalo celkově 21 projeků, ze kterých odborná porota složená ze zástupců vysoký, středních a odborných škol a odborníku z praxe vyhodnotila 3 nejúspěšnější projekty a udělila i ceny v dalších kategoriích.

Finálové projekty:

Do finále nakonec postoupily: Zuzana Filipi ze Střední odborné školy stavebních řemesel Brno – Bosonohy, Filip Snášel z Mendelovy univerzity v Brně, Lesnická a dřevařská fakulta, Martina Jehlářová, Martin Novosad, Tereza Zapletalová, ze Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem, Jakub Dobrovič ze Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové, Jana Hrdinová, Tomáš Jindra, Jan Vaněk ze Středí školy řemeslné v Jaroměři, Martin Kocanda ze Střední školy dopravy a obchodu a služeb v Moravském Krumlově, Paulína Hrčková, Martinka Kožišková, Adéla Kožíšková za Súkromné školy umeleckého priemyslu v Nitre, Patrik Vlček ze Střední školy stavební a dřevozpracující Ostrava – Zábřeh, Michal Triebel ze Stredné obborné školy sv. Jozefa Robotníka v Žilině, Matouš Černík, Jakub Košíř, Tomáš Krutský, Martin Peleška, Roman Peťovský, David Siblík ze Střední odborná škola a vyšší odborná škola umělecká a řemeslná – Nový Zlíchov Praha.

Touto cestou chceme poděkovat odborné porotě s vyhodnocením soutěže:

Předseda doc. Ing. Josef Chladil, CSc, VUT Brno. Členové poroty: doc. Ing. Martin Böhm, Ph.D., ČVUT Praha, Ing. Jiří Tauber, Ph.D., VUT Průmyslový design Brno, Mgr. Iveta Kováříková, zástupkyně ředitele SŠDOS Moravský Krumlov , Ing. Tomáš Bílek, odborný učitel ze SŠNO Bystřice pod Hostýnem, Ing. Ondrej Vandák, odborný učitel ze SOŠD Zvolen, Josef Harabina, designer interiéru ze Súkromné školy umeleckého priemyslu v Nitre, Jindřich Růžička jednatel a Petr Svoboda výrobní ředitel firmy Lenza, Ing Pert Sochor designer.

Letošní ročník soutěže jsme pořádali s podporou sponzorů, mediálních partnerů a Střední školou a vyšší odbornou školou uměleckou a řemeslnou – Praha.

Děkujeme všem za spolupráci!

690 partneri souteze 2 Studentske projekty 2022 2023 - 2023/2024

Výsledky ostatních ročníků

České ručičky

Organizátoři soutěže
Organizátor - spinar-logo Organizátor - Logo_Zlichov
Sponzoři a mediální partneři akce
Sponzor/partner - 01_parneri_logo Sponzor/partner - 2_Oresi-Studentská-soutěž-Snímek obrazovky 2023-09-08 195659 Sponzor/partner - logo Sponzor/partner - nemecky interier - spinar - software2 Sponzor/partner - acn Sponzor/partner - 05_parneri_logo Sponzor/partner - 03_parneri_logo Sponzor/partner - 02_parneri_logo_bydleni Sponzor/partner - logo-plne Stolaři-Truhláři